Taiteessa on termi sekatekniikka, se sopii mielestäni elämään kokonaisuudessaakin. Jos rohkenee käyttää sekatekniikkaa voi lopputulos olla yllättävä, yllättävyydessäänkin juuri sopiva. Kaikkea tarvitaan: elämän kepeää ja höttöistä marenkia kuin myös kirpeää sitruunaakin. Tämä blogi on sekatekniikkaa kaikella tapaa. Läpikulkevana pohjavirtana kulkee kuitenkin huumorilla höystetty kiitollisuus.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Aistimuistot


Eräällä ystävälläni on tapana ostaa matkoiltaan shampoo ja hoitoaine jota hän käyttää ensin matkalla ja sitten matkan jälkeen. Hän sanoo, että näin matka ikään kuin pitenee. Mukavat muistot tulevat mieleen, pelkän tuoksun avulla. Näin kävi minulle juuri.
Otin vaatekaapistani paidan joka oli pesty Virossa, siellä minulla on eri pesuaine kuin Suomen kodissani. Humauksen lailla tuoksumuisti vei minut lomatunnelmiin.
 Sama pätee kuulomuistiin, lomiltamme on jäänyt mieleen radiosta kuuluneet hitit, mainokset ja radiojinglet. Star fm soi meillä ja lapset osaavat osuvasti imitoida sen “jumiin jäävää” star fm jingleä. Samoin kuin koko perhe toistaa sujuvasti “parimad uued ja vanad hitid”.

Nyt pääsemmekin sitten näköön. Eräällä lomalla tv:ssä pyörinyt käytettyjen autojen myyntimainos oli niin koominen, että se kyllä nauratti useampaankin kertaan. Hauskaa oli kerran myös eräässä Puolalaisessa matkustajakodissa katsoa paikallista laulukilpailua yms. Yhä siis vielä, vuosien jälkeenkin muistan ne ja ne nostvat hymyn huulille.

Virossa pyörii laulukilpailut, kuorosodat, tanssiohejlmat, euroviisut yms.  Aavistuksen tätä seuraamista hankaloitti aluksi se, että meillä ei ollut televisiota Viron kodissamme. Miksi? Alunperin olimme hankkimassa, mutta sitten systeemin erilaisuus otatti meillä vielä lisäaikaa ja sitten se vain jäi. Kun olimme ensimmäiset lomat ilman televisiota, huomasimme kuinka rentouttavaa se oli. Luimme, pelailimme, teimme palapelejä (mieheni sanoi tekevänsä ensimmäistä kertaa), kuuntelimme musiikkia ja olimme vain.

Ei tarvinnut patistaa lapsia pihalle ulkoilemaan, ei käydä keskusteluja koska saa katsoa ja kenen toivomaa kanavaa katsotaan. Koska asuntomme on pieni, olisi myös TV suhteellisen keskeisessä asemassa olohuone-keittiöyhdistelmässä. Monta asiaa puhui siis sen puolesta, että olimme vahingossa ajautuneet hyvään ratkaisuun.

Tylsistymisestä en edes puhu, sillä kälyni usein käyttämä sanonta lapsilleen on haastava: “you wont get bored, unless you are boring”. Kieltäydyn olemasta siis tylsä ja löydän kyllä muutakin puuhaa…mutta sitten tuli euroviisut ja viisufinaali Virossa. Ei auttanut mikään. Kaupoille oli mentävä ja nyt meillä on ollut jo pidemmän aikaa tv!
Huvittavaa tässä kaikessa on se, että en luottanut Pärnunlahden voimaan vaan ajattelin, että meri jäisi kakkoseksi tv:n voitettua kirkkaasti. Olin väärässä, niin väärässä. Hyvä niin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos postistasi, on mukava saada sitä :)